Suriyeli Gençler İçin Festival: Türk Devleti, Suriyeli Öğrencileri 5 Yıldızlı Otelde Ağırlayacak

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı, Suriyeli gençler için düzenlenecek festivalde Suriyelileri 5 yıldızlı otelde ağırlayacak.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı, "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi" dahilinde Suriyeli öğrenciler için Mayıs ayı içinde 5 günlük Gençlik Festivali düzenleyecek.

Mülteciler İçin Maddi Yardım Programı Fonu ile finanse edilen festivale meslek liselerinde okuyan 600 Suriyeli öğrenci katılacak.

Antalya'da 5 yıldızlı bir otelde yapılacak olan festival, şartnameye göre 5 yıldızlı, alkolsüz, denize sıfır, ücretsiz plajı olan, açık kapalı havuzu, spor ve fitness salonu olan ve tüm yiyeceklerin "helal" olacağı bir otel olacak.

İstanbul, Kilis, Hatay, Adana, Gaziantep, Bursa ve Şanlıurfa gibi illerde bulunan meslek liselerinde öğrenim gören Suriyeli öğrencilerin katılacağı 5 günlük festivalin maliyeti 4 milyon 653 bin 750 lira olarak açıklandı.

Festivale katılacak Suriyeli öğrencilere polyester çanta, bloknot, kalem, hijyen kiti, bez maske, matara, rozet, top, frizbi, yağmurluk, tişört, polar gibi hediyeler verilecek ve festivalde hazine avı, halat yarışı, çuval yarışı, uçurtma yapımı, kültürler kolajı gibi etkinlikler yapılacak. 

Buna karşın, Türk gençlerinin katılacağı AnadoluFest, Eskişehir Valiliği tarafından iptal edilmişti.

Eskişehir'de Açık Alanlardaki Etkinliklere Yasak Getirildi: Anadolu Fest Yapılamayacak

suriyeli öğrenciler gençler festival türk devleti 5 yıldızlı otel ağırlayacak