Suriyeli Kaçkın Gebze'de Karakol Taradı: 3 Polis Yaralı

TAKİP ET

Gebze'de Suriyeli bir kaçkın polislere ateş açtı.

Odatv'nin haberine göre Gebze'de 1990 Halep doğumlu A.T. adlı bir şahıs, polis merkezinde polislere saldırdı.

Polislerden birinin silahını çalan Suriyeli, kadın bir polisi vurdu. Bir başka polis memuru olaya müdahale ettiği sırada yaralanırken emniyet güçleri Suriyeli kaçkını bacağından vurarak etkisiz hale getirdi.

Olay Nasıl Yaşandı? Karakol Saldırısının Arka Planı

Olayın öncesindeki gece A.T., Medikal Park Hastanesi'nde kendisini bir odaya kilitleyerek kesici bir aletle intihar girişiminde bulundu.

Olay yerine gelen Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği'ne bağlı ekipler Suriyeli A.T.'yi ikna ederek intihardan vazgeçirdi ve polis merkezine götürdü. 

Polisi Yere Düşürüp Silahını Aldı

Hakkında intihara teşebbüsten işlem yapılan A.T. tam polis merkezinden ayrılacağı sırada bir polis memurunun kafasına yumruk atarak boynuna sarıldı ve yere düşürerek kafasını yere çarptı.

Polis memuru kafasını yere vurarak geçici hafıza kaybı yaşarken polisin silahını alan A.T. karakolda rastgele ateş açtı.

İki Komiser Yardımcısı Yaralandı

A.T.'nin açtığı ateş sonucunda karakolda bulunan kadın komiser yardımcısı sağ ayak bileğinden vurulurken bir başka komiser yardımcısı da olaya müdahale etmeye çalışırken sol elinden yaralandı.

A.T. sol bacağından vurularak etkisiz hale getirilirken hastanede tedavi altına alınan şahsın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Olaya ilişkin soruşturma sürüyor.

suriyeli kaçkın gebze karakol taradı 3 polis yaralı cumhuriyet polis merkezi amirlği komiser yardımcısı