Suriyeli Muhalifler, Türkiye Karşıtı Eylemlere Cuma Namazı Çıkışında da Devam Etti

TAKİP ET

Suriye'nin kuzeyinde, ÖSO denetimindeki bazı bölgelerinde dün gece başlayan Türkiye karşıtı eylemler, bugün de cuma namazı sonrası devam etti.

AKP'li Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğini ve Türkiye olarak  da buna destek olabileceğimizi söyledik"  şeklindeki sözleri üzerine dün gece Türkiye karşıtı eylemler başladı.

Eylemlerde kahraman Türk askerlerinin karargahına saldırıldı ve mübarek Türk bayrağı yakıldı. 

Gece boyu devam eden eylemler bugün WhatsApp grubu üzerinden belirlenen bazı cami ve noktalarda da Cuma namazı sonrasında da devam etti.

Bu eylemleri engellemeye yönelik girişimler ise sonuçsuz kaldı.


"Katile Barışa Hayır"


Azez’deki eylemlerden birisi Yunus Emre Enstitüsü’nün önünde yapıldı. Suriyeli muhalifler, ellerindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrağı ile "Katille barışa hayır" sloganları atıp alkış tuttu. 

Eylemler sırasında kalabalıktakiler, "Bağır, bağır Türkiye duysun", "Kanım pahalı, satılık değil", "Ey vatan senin ateşin bile bizim için cennettir", "Allah hep bizimledir" gibi sloganlar attı. Göstericiler, Türkçe ve Arapça olarak yazılı, "Kardeşlik sınır tanımaz" tabelasının, Arapça yazılı bölümünün üstü çizilerek, yine Arapça olarak “Sınırlar vardır” diye yazıldı.
 

suriyeli muhalifler türkiye karşıtı eylemler eylem türk bayrağı yakıldı Azez türk karşıtlığı