Suriyeli Öğrenci Öğretmenine Küfür Edip Taciz Etti, Öğretmenin Eşi Tartıştığı Öğrencinin Babasını Bıçakladı

TAKİP ET

Gaziantep'te Suriyeli bir öğrenci öğretmenine küfür etti. Öğretmenin eşi okulda tartıştığı öğrencinin babasını bıçakladı.

Gaziantep'te Şahinbey ilçesindeki Yunus Emre Anadolu Lisesi'nde 12 Ocak’ta okulda görevli öğretmen eşi Emine Ç.’ye küfredildiği gerekçesiyle okula gelen Abdullah Ç. Suriyeli öğrenci ve babasıyla tartışmaya başladı.

Okulun idari yönetim katında başlayan tartışmanın büyümesi üzerine Suriyeli Begli T. ile aralarında yaşanan arbedede belindeki bıçağı çıkartarak Begli T.'ye sapladı. 

Suriyeli öğrenci Gaffari T. ise öğretmeni Emine Ç.'ye vurdu. Bunun üzerine Abdullah Ç., öğrenci Gaffari T.'yi de bıçakla hafif şekilde yaraldı.

Gaffari T.’nin ağabeyi Ömer T.’yi de elindeki bıçakla kovalayan Abdullah Ç.’yi okul idarecileri güçlükle durdurabildi. 

Olayın ardından yaralılar hastanede tedavi altına alınırken, polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Abdullah Ç., tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Suriyelilerin tacizi üzerine olayı gerçekleştiren Abdullah Ç. hakkında “Kasten öldürmeye teşebbüs, silahla basit yaralama, basit yaralamaya teşebbüs” suçlarından 20 yıl hapis istemiyle iddianame hazırladı. 

Savcılıkta ifade veren Abdullah Ç., koridorda Begli T. ile karşılaştığını belirtti. Öğrenci Gaffari T.’nin koridorda eşi hakkında ileri geri konuştuğunu belirten Abdullah Ç., “Gaffari eşime saldırdı. Begli de bana saldırdı. Ben de o sırada yanımda bulunan ve diyet yaptığım için sürekli elma yediğimden dolayı üzerimde taşıdığım bıçağı çıkarıp Begli T.’ye salladım. Ancak kaç kez salladığımı hatırlamıyorum. Gaffari’nin eşime yumruk attığını görünce ona da bir kez salladım” dedi. 

gaffari t. abdullah ç gaziantep bıçaklama lisede bıçaklama lise begli t