Suriyeli Sığınmacıları Yakarak Öldüren Caniye 3 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

TAKİP ET

İzmir'in Güzelbahçe ilçesindeki bir beton şirketinde çalışan 3 Suriyeli sığınmacıyı yakarak öldüren 41 yaşındaki cani Kemal Korukmaz 3 kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacak.

İzmir'in Güzelbahçe ilçesindeki bir beton firmasında çalışan 21 yaşındaki Suriye uyruklu Ahmed El Ali, 23 yaşındaki Memun En Nebhan ve 17 yaşındaki Muhammed El Hüseyin El Abdo El Biş'in kaldığı evde, 16 Kasım 2021 gecesi yangın çıktı. 

Verilen ihbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yaralı 3 işçiyi odadan çıkararak yangını söndürdü. İzmir'de hastaneye kaldırılan Ahmed El Ali ve Muhammed El Hüseyin El Abdo 2 gün sonra, Memun En Nebhan ise 1 hafta sonra öldü. Üç kurbanın kalıntıları otopsinin ardından toprağa verildi.

Olayın ardından yapılan soruşturmada yakalanan ve daha önce pek çok suçtan hüküm giyen 41 yaşındaki Kemal Korukmaz hakkında hazırlanan iddianame belli oldu. İddianamede Korukmaz hakkında "Tasarlayarak canavarca hisle yangın çıkarmak suretiyle öldürme" suçundan üç kez ağırlaştırılmış müebbet, "taksirle mala zarar vermek" suçundan ise 6 yıla kadar hapis isteminde bulundu. 

Suriyeli yangın katil cani