Suriyeli Sığınmacıların Sayısı 4 Milyona Yaklaştı: Çoğu Çocuk

TAKİP ET

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların sayısına ilişkin resmi veriler açıklandı.

Türkiye'deki Suriyelilerin sayısına ilişkin Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Eylül sonu itibarıyla açıkladığı resmi verilere göre geçici koruma altında olan Suriyeli sığınmacıların sayısı 3 milyon 715 bin 913'e çıktı.

Verilere göre söz konusu Suriyelilerin çoğunluğu 0-9 yaş arası çocuklar.

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un aktardığı bilgilere göre Suriyelilerin en çok yaşadıkları iller 532 bin 726 kişiyle İstanbul, 457 bin 890 kişiyle Gaziantep ve 436 bin  861 ile Hatay. Toplam sayıları 3 milyon 715 bin olarak açıklanan Suriyelilerin 3 milyon 663 bini ise barınma merkezlerinin dışında yaşıyor.

Suriyelilerin toplam nüfus içerisindeki oranının en yüksek olduğu iller ise Göç İdaresi verilerine göre yüzde 26,4 ile Hatay, yüzde 21,95, yüzde 20,19 ile Şanlıurfa, yüzde 12,73 ile Mersin. Gazeteci Mithat Yurdakul'un aktardığı bilgilere göre Suriyelilerin çoğunluğunu 0-9 yaş arası çocuklar oluştururken onları 19-24 yaş arası gençler takip ediyor.

Altındağ Olayları

Ağustos ayında Ankara'nın Altındağ ilçesinin Battalgazi Mahallesi'nde dün meydana gelen olayda Suriyeli bir grup 2 Türk gencini bıçaklamış, Ali Yasin Güler adlı gencimiz yaralanırken 18 yaşındaki Emirhan Yalçın adlı Türk genci yaşamını yitirmişti.

Suriyelilerin Emirhan Yalçın'ı 18 yaşında öldürmesi sonrasında başlayan olaylarda Battalgazi Mahallesi'nde Suriyelilere ait dükkanları yağmaladı, araçları devirdi ve evleri taşladı. 

Suriyeli Sığınmacıların Sayısı 4 Milyona Yaklaştı Çoğu Çocuk