'Suriyeli Tacizci' Diye Hedef Gösterilen Şahıs Irak Türkmeni Çıktı

TAKİP ET

Çeşitli odaklar tarafından hedef gösterilen şahıs suçsuz çıktı.

Geçen günlerde İstanbul'da sokak ortasında "Suriyeli tacizci" diye darp edilen şahsın suçsuz olduğu ve Kerküklü bir Türkmen olduğu ortaya çıktı.

Mustafa Ahmet Reşit adlı Türkmen, saldırı sırasında ayağını kırdı. Olayın aslı ise emniyette anlaşıldı. Mustafa Ahmet Reşit kendisine saldıranlardan ve hedef gösterenlerden şikayetçi olacağını belirtti.

TamgaTürk'e konuşan Mustafa Ahmet Reşit "Ben İstanbul'a yeni yerleştim. Dört gün önce evimin yanında otobüsten indim. Arkadaşım beni markete çağırdı, onun yanına giderken marketi bulamayınca yol sordum. Oraya giderken konuşmamdan mı neden olduğunu bilmiyorum birileri sen Suriyelisin, birileri kapkaççı, birileri tacizci diyerek üstüme saldırdı. Beni 10-15 kişi kovaladı. Yüksekten düşerek ayağımı kırdım. Tek derdim temize çıkmak. Hem saldıranlardan hem videoyu çekenlerden hem de Show TV'den şikayetçi olacağım" dedi. 

Kerküklü Türkmen gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz olayın Kürtçülerin hedef göstermesi nedeniyle olduğunu belirterek şunları yazdı: 

""İstanbul Havadis" adlı haber organın yalan haberi sonucu "Tacizci" iftiralarına maruz kalan Irak Türk'ü vatandaşımızla iletişime geçtim. 

Olayın detaylarını dinledim. Olay, vatandaşımızın başka bir şive ile Türkçe konuşması sonucu bu "Suriyeli" denerek hedef alınması ile başlıyor. 

Kendisine saldıran ve silah çeken "Kürtçü" olduğu tahmin edilen şahıslar vatandaşımızı darp etmeye başlıyor. Ardından kendisini savunmaya çalışan vatandaşımız kaçarken ayağını kırıyor. 

Darp etmeye çalışanlardan ise "Taciz etti" çağrısı yapılıyor. Öyle ki, kadınların fotoğrafını çekti iftirası atılıyor. Bunu duyan çevredeki vatandaşlar da şahsı "Suriyeli tacizci" sanarak darp ediyor. Bunun sonucunda vatandaşımız hukuki süreçte kullanabilmesi amacıyla darp raporunu alıyor.

Olayın aslı emniyette ortaya çıkıyor. Telefon kayıtlarını ve kamera görüntülerini inceleyen polis kişinin suçsuz olduğunu tespit edip, serbest bırakıyor. 

Vatandaşımız iftira atan ve tahminen "Kürtçü" olan şahıslar hakkında yasal hakkını kullanarak dava açacaktır. 

Maalesef Türkiye'de Suriyeli, Pakistanlı ve Afganistanlı sığınmacıların çıkardığı sorunlar sonucu haklı bir tepki mevcut. Ancak herkes çok iyi hatırlar ki "Taciz" iftirası sonucu darp edilen Doktor nasıl suçsuz çıktıysa, bugün de vatandaşımız öyle suçsuz çıktı. 

Tacize ve tecavüze geçit vermeden tepki verilmesi çok önemli, destekliyorum ancak her iki tarafı da dinlemeyip, polisin gelmesini beklemeden "sadece bir tarafın beyanı" ile saldırdığınız zaman elinize kötülük dışında bir şey geçmiyor. 

Hassasiyetleri için başta Ajans Muhbir ekibi olmak üzere, düzeltme haberi yapan ve yapacak olan tüm sayfalara ve haber organlarına teşekkür ederiz."

suriyeli türkmen ırak türkmenleri tacizci ırak türkmeni suçsuz çıktı