Suriyeliler Arasında Çıkan Bıçaklı Kavgada 2 Türk Yaralandı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Suriyeli 2 grup arasında çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti. Kavgada 2'si Türk 4 kişi yaralandı.

Aralarında borç meselesi yüzünden anlaşmazlık olan Suriyeli iki grup Karşıyaka Mahallesi Sağlık Ocağı yakınlarında tartışmaya başladı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine yanlarında taşıdıkları bıçakları çıkaran Suriyeliler, birbirlerine saldırdı. Tarafların birbirlerine saldırdığını gören 2 Türk ve Suriyeli Habet Vali kavgayı ayırmaya çalıştı.

Arbede sırasında kavgayı ayırmaya çalışan 2'si Türk 3 kişi ve kavgaya dahil olan bir kişi yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan yaralılardan Habet Vali, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yalan Paylaşımlara İtibar Etmeyin

Polis ekipleri, kavgaya karışan kişileri belirlemek için çalışma başlatırken Valilik de konuya ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya platformlarında yer verilen provokatif haber ve paylaşımlara itibar edilmemesine vurgu yapılan açıklamada, "11 Ağustos 2021 günü saat 20:30 sıralarında ilimiz Birecik ilçesinde yabancı uyruklu komşu iki aile bireyleri arasında çıkan bıçaklı kavga sonucu; üç yabancı uyruklu şahıs ve kavgayı ayırmaya çalışan 2 vatandaşımız yaralanmıştır. Birecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan yabancı uyruklu H.V. tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiş, yaralılardan üçü taburcu edilmiş, 1 yaralının ise tedavisi devam etmektedir. Meydana gelen kavganın ardından olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınarak adli tahkikata başlanmıştır. Yaşanan olayla ilgili bazı sosyal medya platformlarında yer verilen provokatif haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi, resmi kaynaklardan yapılan açıklamaların dikkate alınması büyük önem arz etmektedir" denildi.

şanlıurfa bıçaklı kavga suriyeli yaralı 2 türk 1 ölü