Suriyeliler Dertli: Afganlar Geldi Ucuza Çalışıyorlar İş Bulamıyoruz

TAKİP ET

Türkiye'de Türk çocuklarının işsizliğine neden olan Suriyeli sığınmacılar Afganistanlı yasa dışı göçmenlerden yana çok dertli...

Suriyeli sığınmacıların Türkiye'ye maliyetinin hükümetinin açıkladığının aksine 40 milyar dolar değil, 71 milyar dolar olduğu, Aykırı yazarı Gülcan Havva Eraslan tarafından ortaya çıkarılmıştı.

Bunun yanında bu rakama Suriyelilerin kayıt dışı çalışması nedeniyle doğan vergi kaybı ve kayıt dışı çalışmaları nedeniyle yarattıkları ucuz iş gücü nedeniyle milyonlarca Türk gencinin işsiz kalması dahil edilmemişti.

Türkiye'de Türk çocuklarının işsizliğine neden olan Suriyeli sığınmacıların Afganistan'dan gelmekte olan ve sayıları gün geçtikçe artan Afganistanlı yasa dışı göçmenlerden rahatsız olduklarını söyledikleri bir röportaj sosyal medyada büyük ses getirdi.

Söz konusu röportajda bir Suriyeli sığınmacının bozuk Türkçesiyle "Ben Suriye'den üç sene önce geldim, bir iki senedir çalışıyorum. 80-90 lira arasında yevmiyeli iş buluyorum. Afganlar geldi, şu anda iş az, bulamıyoruz. Onlar 40 lira 50 liraya çalışıyorlar, ne yapacağız bilmiyorum" dediği anlar dikkati çekti.

Bunun yanında bir Suriyeli sığınmacının Türklerin iş beğenmediğini iddia ettiği anlar büyük tepki çekti.

Suriyeliler Dertli Afganlar Geldi Ucuza Çalışıyorlar İş Bulamıyoruz afganistanlılar