Suriyeliler İstanbul'da ''Suriye Olimpiyatları'' Düzenledi

TAKİP ET

Pandemi kurallarını hiçe sayan Suriyeliler, İstanbul'da büyük bir etkinlik düzenledi.

''Fikir abideleri'' isimli kullanıcının ''İstanbul Suriye Olimpiyatları'' notuyla  Twitter'da paylaştığı videoda, yoğun bir kalabalığın etkinlik düzenlediği görüldü.

Yüzlerce Suriyelinin bir araya geldiği ve yarıştığı videoda bazı Suriyeliler suya atlarken diğer Suriyeliler onları alkışlayarak ve tezahürat yaparak destek verdi. 

''Ülkemde Suriyeli istemiyorum'' etiketiyle paylaşılan videoya Twitter kullanıcılarından yoğun tepki geldi. Sık sık gündeme gelen bu konu hakkında onlarca tweet atılırken pandemi döneminde hiçbir kurala uyulmaması da dikkat çekti. Maske, mesafe ve hijyen kurallarından hiçbirine uyulmadığı görülen videoda Suriyelilerin amacının ne olduğu anlaşılamadı.

Türkiye'de Bulunan Suriyeli Sayısı

Türkiye' de kayıtlı 3.8 milyon, kayıtsız 1.5 milyon toplam 5.3 milyon Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Kaçak yollardan ülkeye giriş yapan Suriyeliler dahil onlarca Suriyeli Türkiye'de ikamet ediyor. Dolandırıcılık, kavga, hırsızlık ve istismar suçlarıyla gündeme gelen Suriyeli sorununun çözümünün ne olacağı hâlâ gizemini koruyor.

suriyeli suriye ülekmde istemiyorum olimpiyat