Suriyeliler İstanbul'un Göbeğinde Meydan Savaşı Yaptı

TAKİP ET

14 yaşındaki bir Suriyeli kız, 19 yaşındaki evli bir Suriyeliyle kaçınca aileler birbirine girdi. Suriyeli ailelerin meydan savaşını andıran kavgasında bıçak, zincir ve sopalar hava uçuştu.

Dün saat 14.00 sıralarında Beyoğlu Örnektepe Mahallesi'nde gerçekleşen olay, Suriyeli Hülya C. (14) ile bir başka Suriyeli Mehdi D.'nin (19) birlikte kaçması üzerine meydana geldi.

Kızlarından haber alamayan Hülya C.'nin (14) ailesinin Mehdi D.'nin (19) babası Yasser D.'nin evinin önüne geldi. Aile kızlarını isterken, Yasser D. kızın ve oğlunun kaçtıklarını da nereye gittiklerini de bilmediğini söyleyince kızın ailesi Yasser D.'ye saldırdı. Kavgada aileler esnafın ve mahallelinin araya girmesiyle sakinleştirilebildi.

Kavgadan sonra olay yerine gelen polisler, yaptıkları incelemenin ardından şikayetçi tarafları emniyete götürdü.

Saat 16.00 sıralarında ise kızın ailesi kızlarının geri getirilmesini tekrar istedi ve Yasser D.'yi tehdit etti. Yasser D.'nin de aynı şekilde karşılık vermesi üzerine çıkan kavgada bıçaklar, sopalar ve zincirler havada uçuştu. Suriyelilerin meydan savaşını andıran kavgasında Cafer Muhammed isimli Suriyeli kafasından ve belinden bıçaklanarak ağır yaralandı.

Mahalleyi sokak sokak savaş alanına döndüren kavgada Suriyeli aileleri ne polis ne mahalleli kimse ayıramadı. Bıçaklanan Cafer Muhammed hastaneye kaldırılırken, bıçaklı saldırgan Hıdır C.'nin ve kızın kaçtığı genç Mehdi D.'nin babası Yasser D. gözaltına alındı.

Suriyeliler İstanbul'un Göbeğinde Meydan Savaşı Yaptı