Suriyeliler Paylaşımı Yüzünden Gökhan Özoğuz'a Suç Duyurusu

TAKİP ET

Şarkıcı Gökhan Özoğuz hakkında sosyal medya hesabından Suriyeliler ile ilgili yaptığı paylaşım sebebiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Şarkıcı Gökhan Özoğuz'un 16 Ağustos 2020'de sosyal medya hesabından bir internet sitesinden alıntılamış olduğu makaleye ilişkin "Çok iyi yazı! 1.000.000 Suriyeli var ve her geçen gün çoğalmaya devam ediyor. Çete savaşları kapıda. Savaş bitti. Neden ülkelerine geri dönmüyorlar" ifadelerini kullandığı paylaşımı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Özoğuz'un bir sonraki paylaşımı ise, "Suriyelilerin sadece isimler ve listeleri ile peynir ekmek gibi vatandaş yapılma sebepleri, seçimde oy kullanmaları konusu ve bu insanların üreme sayısı 10.000.00'ları bulması ve her geçen gün çeteleşip artarken kontrolden çıkmaları ve bunları düşünüyor olmak, korkunç" şeklindeydi.

1 milyon 350 bin civarında takipçisi olan Özoğuz'un yapmış olduğu paylaşımların "nefret söylemi" olup, Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesi hükmü uyarınca "halkı kin ve düşmanlığa teşvik" suçunun unsurlarını ihtiva ettiği gerekçelendirilerek şarkıcı hakkında kamu davası açılması talep edildi.

gökhan özoğuz suç duyurusu suriyeliler paylaşımı kamu davası açılacak şarkıcı gökhan özoğuz athena solisti hakkında suç duyurusu twitter paylaşımı halkı kin ve düşmanlığa sevk