Suriyelilere Bayram İzni Verildi: Bölgedeki Gelişmeleri Görsünler Diye Verdik

TAKİP ET

Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü, Türkiye'nin Suriye'de yaptığı operasyonlar ile güvenliği sağlanan bölgelerin görülmesini sağlamak için Suriyelilere bayram izninin verildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü, 2016 yılından bu yana Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarıyla güvenliği sağladığı bölgelerdeki gelişmelerin görülmesini sağlamak için Suriyelilere bayram izni verildiğini duyurdu.

Ünlü şu ifadeleri kullandı:

"Güvenliği ülkemiz tarafından sağlanan bölgelere geçici koruma statüsü ile kalanlar geri dönmeye başladılar. Hali hazırda 94 bin 600 civarında savaştan kaçıp ülkemize gelen Suriyeli geri dönüş yaptı. 2016 yılındaki operasyondan sonrası güvenliği sağlanan bölgelere ağırlıklı olarak insanlar gitme talebi ile gelmeye başladılar. Ve o dönemde bunlara izin verilmesinin mantığından birisinde o bölgedeki gelişmelerin iyileşmelerin ülkemizdeki 3. 7 milyon Suriyeli kardeşimiz tarafından yerinde görülmesini imkan sağlamak. Hizmetlerin sağlandığını bölgedeki huzur ve istikrarın, bir insanın temel olarak beklediği temel kamusal hizmetlerin görülebilmesini sağlamak. O yıllarda 2017-2018 de giden önemli ölçüde insan geri dönmedi.

Kamusal altyapıya ilişkin çalışmaların yeteri kadar Suriyeliler nezninde duyulduğu ve huzurlu ortam algısı yerleştiğini düşündüğümüz için artık geçen yıldan sonra gidenlerin bayram iznine gidip gelme amacını taşıdığını değerlendirdğimiz için bayrama has gidip gelmeme kararı alındı.”

Suriyeliler bayram izni savaş ünlü göç idaresi göç idaresi başkanı