'Suriyelilere Kırmızı Kalem Bile Veriyorlar, Benim Kalemim Yok'

TAKİP ET

Bir Türk gencinin sokak röportajında söylediği sözler sosyal medyada viral oldu. "Sınıfımda 10 kişi Suriyeli, onlara kırmızı kalem bile veriyorlar ama benim kalemim bile yok."

Ortaya Karışık adlı YouTube kanalının Ankara'da yaptığı sokak röportajında konuşan bir Türk genci, memleketin içinde bulunduğu adaletsiz düzene isyan etti.

"Benim sınıfımda tam 10 Suriyeli var. Onlara kırmızı kalem veriyorlar, her şeyi veriyorlar. Benim babam sabahtan akşama kadar çalışıyor, bok temizliyor ASKİ'de, bana herhangi bir şey yapmadılar bugüne kadar. Benim kalemim bile yok abi. Kalemim yok benim. Gidiyorum arkadaşlarımdan istiyorum.

"Yaz Tatili Bilmiyorum Ben, Ayağım Parçalanıyor. Niçin? Para İçin"

Şuradaki herkes beni tanır. Herkese gidiyorum hafta sonu çay dağıtıyorum. Yaz tatili bilmiyorum ben. Saf gibi çalışıyorum. Ayağım parçalanıyor, niçin abi? Para için...

Geçen gün 5 dolar verdiler. Gittim baktım, 100 lira yapıyor 5 dolar. 5 liraya burada bir sakız bile alamıyorsun. Bu nasıl bir devir?

Benim babam 15 Temmuz'da ayağından vuruldu, gazi oldu. Herhangi bir şey yapmadılar. Zorunda mı benim babam? O şerefsizler darbe yaptığı zaman benim babam ayağından vuruluyor, zorunda mı? Değil. Niye o zaman bu ülke bize bunu yaşatıyor? Biz Türkiye uğruna orada can veriyoruz, ülkenin bize yaptığına bak."

suriyeli kırmızı kalem bile veriyorlar benim kalemim yok sokak röportajı