Suriyelilerin 2 Türk Gencini Bıçaklaması Üzerine Mansur Yavaş'tan Açıklama

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Altındağ'da 2 Türk gencinin Suriyeliler tarafından bıçaklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinin Battalgazi Mahallesi'nde dün meydana gelen olayda Suriyeli bir grup 2 Türk gencini bıçaklamış, Ali Yasin Güler adlı gencimiz yaralanırken 18 yaşındaki Emirhan Yalçın adlı Türk genci yaşamını yitirmişti.

Saldırının ardından Battalgazi Mahallesi'nde Türk vatandaşları ayağa kalkmış ve Suriyelilerin bulunduğu sokaklara yürümek istemişti.

Emirhan Yalçın'ın ölüm haberinin alınmasının ardından Battalgazi Mahallesi'nde Türkler yeniden toplandı. Polis vatandaşlara dağılmasına yönelik uyarılar yapmasına rağmen vatandaşlar dağılmadı. Suriyelilere ait bazı dükkanlara saldırıldığı ve bu dükkanların kulanılamaz hale getirildiği bildirildi.

Olaya ilişkin açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Altındağ'daki elim olayda kaybettiğimiz Emirhan evladımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin birçok yerinde yaşanan bu sorun kontrol edilemez bir hal almadan yetkililerin acil eylem planı oluşturmasını ve misafirlerin ülkesine dönüşünü sağlamasını umuyorum.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, yasal yetkimiz bulunan alanlarda ve parklarda güvenlik önlemlerimizi artırarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Suriyelilerin 2 Türk Gencini Bıçaklaması Üzerine Mansur Yavaş'tan Açıklama