'Suriyelilerin Geri Dönüşünü 2254 Sayılı Karara Bağlamak 'Dönmesinler' Demektir'

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Saymaz, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun BMGK'nın 2254 sayılı kararına atıf yapan açıklamasının "Suriyeliler dönmesin" demek olduğunu ifade etti.

Halk TV'deki köşesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hiçbir zaman siyasi diyalog veya diplomasi kesip atılamaz" diyerek Suriye ile diyalogun yeniden başlatılmasına kapı araladığı açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan gazeteci İsmail Saymaz, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Erdoğan'a tepkisini hatırlattı.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Erdoğan'ın Suriye rejimine ilişkin açıklamasına tepki gösterdiği açıklamasında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BMGK) 2254 sayılı kararına atıfta bulundu.

"Bu 'Dönmesinler' Demektir"

Davutoğlu'nun bu açıklamasında yer verdiği 2254 sayılı kararın üzerinden 7 yıl geçtiğini belirten gazeteci İsmail Saymaz, "Bu yedi yılda Esad, topraklarının büyük bölümünde egemenliğini sağladı. Kuzeyde ABD’nin himayesindeki PYD’yi ve Türkiye’nin kontrolünde olan İdlib’teki Heyet Tahrir Şam’ı saymazsak, otoritesini büyük ölçüde kurdu. Hal böyleyken… Suriyelilerin geri dönüşünü 2254 sayılı karara bağlamak, işi yokuşa sürmek ve ‘Dönmesinler’ demektir" dedi.

"Altılı Masanın Suriyelilerin Dönüşü İçin Esad'dan Önce Davutoğlu İle Müzakere Masasına Oturması Gerekiyor"

"Türkiye’nin Suriye çölüne saplanmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte iki siyasi sorumlusundan biri olarak görülen Davutoğlu’nun, özeleştiri vermesi gerekmez mi?" diye soran İsmail Saymaz, "Galiba Altılı Masa’daki liderlerin, Suriyelilerin dönüşü için Esad’tan önce Davutoğlu ile müzakere masasına oturmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

suriyelilerin geri dönüşünü 2254 sayılı karara bağlamak dönmesinler demektir suriyeliler dönmeli galiba altılı masa liderlerin suriyellerin dönüşü için esad önce Ahmet Davutoğlu ile müzakere masasına oturmaları gerekiyor