Suriyelilerin Geri Gönderilmesi İçin Yapılan İmza Kampanyasına Polis Barikatı

TAKİP ET

Suriyelilerin geri gönderilmesi amacıyla başlatılan imza kampanyası için stant kurulmasına polis izin vermedi.

Suriyelilerin ülkelerine geri gönderilmesi amacıyla Zafer Partisi tarafından başlatılan imza kampanyası için Ankara Güvenpark'ta stant kurulmasına polis izin vermedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Zafer Partisi tarafından Suriyelilerin Suriye’ye dönüşü için başlatılan imza kampanyası Saray tarafından Türkiye’nin her yerinde engellenmek isteniyor. Bugün saat 17.00’de Ankara, Kızılay Güvenpark’ta ben imza standının başında imza toplayacağım. Buyursun engellesinler!" paylaşımını yaptı.

Ancak polis, önce standın kurulmasına daha sonra ise bölgeye gelen basın mensuplarının görüntü almasını engelledi.

Özdağ bunun ardından yaptığı paylaşımda "Suriyelilerin kendi ülkelerine gönderilmesi amacıyla tüm Türkiye’de başlattığımız imza kampanyası için Güvenpark’ta kuracağımız imza standına polis izin vermedi. Sayın Süleyman Soylu sadece kaldırıma barikat kurabilirsiniz ama Suriyeliler konusunda halkın fikirlerine asla!" ifadelerini kullanırken Zafer Partisi kurucusu ve Basın ve Medya İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Burak Mengü yaptığı Twitter paylaşımında "Suriyelilerin Suriye’ye gönderilmesi için Güvenpark’ta düzenlediğimiz etkinlikte polis tarafından önce imza standımızın kurulumu sonra da gelen basın mensuplarının görüntü alması engellendi. Bu müdahale bizlerden önce, Türk Milletinin iradesi ve haber alma hakkına karşıdır" ifadelerine yer verdi.

Suriyelilerin Geri Gönderilmesi İçin Yapılan İmza Kampanyasına Polis Barikatı