Suriyelilerin İki Türk Gencini Bıçakladığı Altındağ'da Sığınmacılara Ait Kaçak Binalar İçin Yıkım Tebligatları Gönderildi

TAKİP ET

Suriyelilerin 2 Türk gencini bıçakladığı ve 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın ölümüne neden olduğu Altındağ'da sığınmacılara ait kaçak yapılar için yıkım kararı verildi.

11 Ağustos'ta Suriyeliler Altındağ'da iki Türk gencini bıçaklamış ve 18 yaşındaki Emirhan Yalçın hayatını kaybetmişti. Ardından başlayan olaylarda ise ilçede Suriyelilere ait ev ve iş yerlerine saldırılar olmuş, birçok iş yeri yağmalanmış, sığınmacılara ait evler taşlanmıştı.

Şiddet olaylarının yaşandığı Altındağ'daki Battalgazi ve Önder mahallelerindeki sığınmacılara ait evlere yıkım tebligatları gönderilmeye başlandı.

Tebligatlarda "yolların genişletilmesi" ve "imarsız, ruhsatsız yapıların yıkılması" gibi gerekçelere yer verildiği bildirildi.

Bazı Binalarda Yıkım Gerçekleştirildi

Yıkım kararlarına ilişkin tebligatların gönderildiği binalarda meskun malik ve kiracılara binaları tahliye etmeleri için bir haftalık süre tanındığı öğrenildi.

Konuya ilişkin olarak Altındağ Belediyesi yetkililerinin söz konusu kararı kendilerinin vermediğini ve kararın İçişleri Bakanlığı tarafından verildiğini belirttiği ifade edildi.

Gazeteci Sertaç Eş'in haberinde söz konusu tebligatların yapıldığı binaların bazılarında yıkım işlemlerinin gerçekleştirildiği, yıkım işlemlerine önümüzdeki günlerde de devam edileceği belirtildi.

Suriyelilerin İki Türk Gencini Bıçakladığı Altındağ'da Sığınmacılara Ait Kaçak Binalar İçin Yıkım Tebligatları Gönderildi