'Sürtük' Diyene Daha Önce Hakaret Suçundan Ceza Verildiği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi protestocularına hakaret etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Gezi protestocularına "sürtük" diyerek hakaret etti ve protestocuların camide içki içildiğine yönelik yalanı yineledi. 

Erdoğan Gezi Protestocularına 'Sürtük' Dedi: 'Camide İçki İçildi' Yalanını Yineledi


"Sürtük" kelimesi, Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre "Vaktini çok gezerek geçiren, evinde oturmayan kadın", "Aynı anda birden fazla kişiyle gönül eğlendiren kadın" ve argo olarak ise "Hayat kadını" anlamlarına geliyor.

Erdoğan'ın hakaretinin ardından Gezi protestolarına katıldıklarını belirten birçok sosyal medya kullanıcısı, Erdoğan'a hakaret davası açıp açamayacaklarını sordu. Derken söz konusu ifade nedeniyle 8 yıl önce bir davada hakaret suçuu gerekçesiyle para cezası verildiği ortaya çıktı.

2013 yılında Van Barosu'na kayıtlı avukat Müjde Tozbey Erdem'in Uğur Mumcu Hukuk Ödülü için önerilmesinin ardından gelen tepkilerle birlikte Antalya Barosu ödülü Erdem'e vermekten vazgeçmiş, bunun ardından Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu üyeleri eylem kararı almıştı. 

Eylem kararına ilişkin bir paylaşım yapan avukat Tevfik Aşlama "Naciyeler sahnede. Kancığı bol erkekli sürtükler sürüsü, yarın yine meydanlardaymış. Naciye sahnede, sürtükler de öyle. Başlarlar dans etmeye, Naciyeeeee" ifadelerini kullandı.

Şikayet üzerine açılan davayı karara bağlayan Antalya 2. Sulh Ceza Mahkemesi, Tevfik Aşlama'nın zincirleme olarak hakaret suçu işlediği gerekçesiyle 531 gün adli para cezasına çarptırmış ve iyi halde 442 güne indirerek, günlüğü 20 liradan 8 bin 840 lira para cezası ödemesine hükmetmişti.

Vatandaşların AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında bu tür davalar açıp açamayacağı ve açtıkları takdirde mahkemelerin nasıl tavır alacağı bilinmiyor.

sürtük recep Tayyip Erdoğan kelimesine daha önce hakaret suçundan ceza verildiği ortaya çıktı recep tayyip erdoğan gezi protesto para cezası tevfik aşlama