Şuşa ile Kayseri Kardeş Şehir Olsun Teklifi

TAKİP ET

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Özhan, belediye meclisine verdiği teklifle işgalden kurtarılan Şuşa ile Kayseri'nin kardeş şehir ilan edilmesini istedi.

Ermeni işgalinden kurtarılmasının ardından Azerbaycan'ın kültür başkenti ilan edilen ve 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması beklenen Şuşa'nın Kayseri ile kardeş şehir ilan edilmesi için İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Özhan bir teklifte bulundu.

Teklifi veren Özhan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kayseri'nin Şuşa ile "kardeş şehir" olması için teklifimizi Meclise sunduk. Teklifimiz Nisan Ayı meclisinde gündeme alınması noktasında kabul gördü. Ermeni işgalinden kurtarılan Azerbaycan topraklarından Şuşa; tarihi, coğrafi ve kültürel özellikleri bakımından Türk Dünyasının önemli şehirleri arasında yer almaktadır. Türkiye ve Azerbaycan arasında tarihten gelen milli ve manevi kardeşlik bağlarının Şehirler arasında da tesis edilmesi için, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Kültür Başkenti ilan edilen Şuşa şehri ile Türk Dünyasının önemli kültür şehirleri arasında yer alan Kayseri’mizin “kardeş şehir” olması için ilgili komisyonlarca gerekli çalışmaların yapılmasını gündeme getirip, teklifimizi sunduk."

azerbaycanlı azerbaycanlılar ermeniler azerbaycan ermenistan ermeni esir esaret esir değiş tokuşu esir değişimi esir mübadelesi azerbaycan ordusu azerbaycan askeri azeri ordusu eğirdir komando okulu eğirdir ş