Sütten Çıkmış Ak Kaşık Babacan, İşler Nasıl Diye Sordu: Saraydan Bakarsanız İyi, Buradan Baktığınızda Sıkıntı Var

TAKİP ET

2019'a dek AKP'de, ekonomi bakanlığı da dâhil olmak üzere çok çeşitli ve üst düzey görevler üstlenen Ali Babacan, sanki zamanında AKP'nin ekonomi bakanlığını bir başkası yapmışçasına esnafa işlerin nasıl olduğunu sordu.

Yılların AKP'lisi ve Erdoğan'ın ekonomi bakanı Ali Babacan, kurduğu DEVA Partisi'nin 1. Olağan Aksaray Merkez İlçe Kongresi’nin ardından esnafı ziyaret etti.

“NEREYE KADAR BÖYLE DEVAM EDECEK?”

Babacan’ın girdiği dükkandaki esnaf, “Sabırsızlıkla bekliyoruz bizi kurtarın diye” dedi. Sattığı bütün ürünlerin dövize bağlı olduğunu belirten esnaf, “Bugün aldığımız, sattığımız bir ürünü haftaya aynı fiyattan kendimiz tekrar alamıyoruz. Yani bu nereye kadar böyle, nasıl devam edecek?” diye dert yandı.

Babacan’ın işleri sorması üzerine esnaf, “Nereden baktığınıza bağlı. Saraydan bakarsanız iyi, sıkıntı yok. Buradan baktığınızda sıkıntı. Ödemelere ucu ucuna yetişiyoruz. Allah yardımcımız olsun, ne diyelim” diye konuştu.

“ONLARA GELİNCE VİRÜS YOK, BİZE VAR”

Babacan’ın ziyaret ettiği başka bir esnaf ise “Affedersiniz yakında pantolonumuz da gidecek ya... Vallahi gidecek!” diyerek isyan etti.

“Bu hâlimiz ne olacak?” diye soran esnaf, “Her gün borç, her gün borç, her gün borç… İş de yok. 100 liralık kazanacağımıza 500 liralık masraf yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Babacan’ın şov yaparak sanki durumu bilmiyormuş gibi artan kuru sorması üzerine esnaf, “Kur çok arttı. Ne yapacağız bilmiyorum. Dört tane çocuk var evde, çoluk çocuk aç. Dördü de okuyor. Nasıl yapacağız? Nereye gideceğiz? İş yok. Kendine gelince virüs yok. Halka gelince virüs… Neden kendin toplantı yapıyorsun? Biz bir gün işe gidiyoruz, on gün yatıyoruz” diye konuştu.

Ali Babacan DEVA Aksaray Esnaf Ekonomik krzi Demokrasi ve Atılım Partisi Dolar kuru Dolar TL borç işsizlik çin virüsü salgın pandemi koronavirüs