Suudi Arabistan'da Burnunu Karıştıran Sürücü Cezalandırıldı

TAKİP ET

Suudi Arabistan'da araba kullanırken burnunu karıştıran sürücü cezalandırıldı.

 

Suudi Arabistan'da araba kullanırken burnunu karıştıran bir sürücü, Suudi trafik polisi tarafından 300 SR (Suudi Arabistan riyali, yaklaşık 1100 Türk lirası) para cezasına çarptırıldı. Suudi Arabistan’da bu ceza, sadece burun deliğine giren bir parmak görüldüğü takdirde bir polis memuru tarafından uygulanmaktadır. Bununla birlikte, vakaların % 95'inde burun deliği kenarındaki küçük birikintilerin çıkarılması mazur görülmektedir.

Araştırmalara göre, burundaki birikintiyi çıkarmak, ortalama bir erkekte yaklaşık 30 saniye sürüyor. Ayrıca erkeklerin bu durumdan aldığı hazzın, yoldaki dikkatlerini %70 oranında azalttığı da yapılan araştırmalarla ortaya çıkarılmıştır.

Suudi Arabistan’da araç kullanırken her iki eliniz de daima direksiyonda olmalıdır. Yoldan dikkati başka yöne çekmek, bir elinizi direksiyondan uzaklaştırmaya sebebiyet vermektedir ve bu nedenle cezalandırılmaktadır. Örneğin;

Araç kullanırken bir elinde telefon bulunan kişi, 500 SR (yaklaşık 1830 Türk lirası) para cezasına çarptırılır.

Araç kullanırken bir yandan yemek yiyen kişi, 150 SR (yaklaşık 550 Türk lirası) para cezasına çarptırılır.

Marifet hızlı değil, güvenli bir şekilde araba sürmektedir. Sevdiklerinizin sizi beklediğini ve bir saniyelik ihmalin ölümcül olabileceğini unutmayın.

suudi suudi arabistan arap ceza trafik canavarı trafik cezası trafik kazası trafik trafik magandası şoför sürücü