Suudi Arabistan Petrol Tesislerine Saldırı Düzenlendiğini Doğruladı

TAKİP ET

Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı, petrol sevkiyatı açısından dünyanın en büyük limanlarından 'Ras Tanura Limanı' ve Saudi Aramco tesislerine saldırılar düzenlendiğini bildirdi.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'nın Enerji Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı habere göre, ülkenin doğu kesimindeki Ras Tanura bölgesine insansız hava aracı ile saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıyla dünyanın en büyük petrol limanlarından Ras Tanura Limanı'nın hedef alındığına işaret edilen haberde, akşam doğu bölgesindeki Zahran kentinde bulunan Aramco tesislerine balistik füzeyle saldırıldığına dikkat çekildi.

Saldırıda kullanılan balistik füzeye ait şarapnellerin, Aramco tesislerinde çalışan binlerce görevli ve ailelerinin konakladığı yerleşim yerine düştüğü ifade edilen haberde, şans eseri can ve mal kaybının olmadığı kaydedildi.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Turki el-Maliki de Enerji Bakanlığından aktarılan ifadelere dikkat çekerek, Ras Tanura Limanı ve Zahran kentindeki Aramco tesislerine yönelik saldırıların akamete uğratıldığını belirtti.

suudi arabistan petrol tesisi saldırı