Suudi Arabistan Sevap Kırıyor: Teravih Namazları Bu Yıl 10 Rekat

TAKİP ET

Suudi Arabistan'da Kâbe ve Mescid-i Nebevî'de Ramazan ayı hazırlıkları Çin virüsü tedbirleri kapsamında tamamlandı. Bu yıl Ramazan ayında teravih namazlarının 20 yerine 10 rekat kılınacağı, itikaf da yapılmayacağı açıklandı.

Suudi Arabistan’da Kâbe ve Mescid-i Nebevî’de Ramazan'a yönelik hazırlıklar, Çin virüsü salgını da dikkate alınarak tamamlandı. Yerel medya, salgın kapsamında daha önce uygulanan tedbirlerin aynı şekilde devam edeceğini duyurdu.

Yetkililer, Ramazan ayında teravih namazlarının 20 yerine 10 rekat kılınacağını ve itikaf yapılmayacağını açıkladı. Öte yandan Kâbe’deki Mataf alanının sadece tavaf için açık olacağı, bu alanda namaz kılınmayacağı duyuruldu. Ayrıca namaz kılındığı vakitlerde yaşlı ve engellilerin de kendilerine ayrılan bölümlerde namazlarını kılabilecekleri bildirildi.

SUUDİ ARABİSTAN'DA SALGIN

Açıklanan son verilere göre Suudi Arabistan’da bugüne dek toplam 389 bin 422 kişide Çin virüsü tespit edildi. Salgını başlangıcından bu yana ülkede 6 bin 663 kişi Çin virüsü yüzünden yaşamını yitirdi. Öte yandan şu anki aktif vaka sayısı ise 5 bin 45 olarak duyuruldu. 

Suudi Arabistan Teravih Namazı Ramazan Teravih Namazı 10 rekata düştü Arabistan Kabe Mescid-i nebevi