Suudi Arabistan, Türkiye'ye Gelenlere Üç Yıllık Seyahat Yasağı Uygulayacak

TAKİP ET

Suudi Arabistan, koronavirüs tedbirleri kapsamında içinde Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelere seyahat eden vatandaşlarına üç yıllık seyahat yasağı uygulayacak.

Suudi Arabistan’da kamu haber ajansı SPA, içişleri bakanlığından bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, ülkede koronavirüs salgınına yönelik alınan önlemleri duyurdu. Haberde, Suudi Arabistan'ın koronavirüsle mücadele kapsamında kırmızı listede yer alan ülkelere gidenlere 3 yıllık seyahat yasağı uygulayacağı belirtildi.

Türkiye’nin de içinde bulunduğu kırmızı listede yer alan ülkelere seyahat ve transit geçiş yasağı getirilen ülkede, kararın koronavirüsün yayılmasını ve yeni varyantların ülkeye girişini engellemek amacıyla alındığı aktarıldı. Kararı duyuran yetkilinin, “Geri döndüklerinde ağır cezalara tabi olacaklar ve üç yıl boyunca seyahatten men edilecekler” dediği ifade edildi.

Suudi Arabistan'ın kırmızı listesinde yer alan ülkeler Afganistan, Arjantin, Brezilya, Mısır, Etiyopya, Hindistan, Endonezya, Lübnan, Pakistan, Güney Afrika, Türkiye, Vietnam ve Birleşik Arap Emirlikleri olarak açıklandı.

 

suudi arabistan kırmızı liste türkiye seyahat yasağı