Suudi Yetkililer, TFF'den Süper Kupa Finali için Ödenen Paranın İadesini İstedi

TAKİP ET

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak çıkan kriz sonrası ertelenen Süper Kupa maçı için Suudi yetkililer ödenen parayı geri istedi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak çıkan kriz sonrası ertelenen Süper Kupa maçı için Suudi yetkililer ödenen parayı geri istedi. Suudi yetkililer, bu olayı resmiyete dökebilmek için delilleriyle birlikte TFF'ye mektup gönderdi.

Suudi Arabistan yetkilileri, hem takımlara hem de TFF'ye ödenen 4.5 milyon euro'yu geri istedi. Bu konuyla ilgili TFF'ye mektup gönderen Suudi yetkililer beklemeye geçti. Söz konusu rakamın yüzde 20'si TFF'ye, yüzde 80'i kulüplere verildi. Öte yandan kulüplere verilen kısmın yüzde 50'sinin BDDK tarafından borçlara kesildiği vurgulandı. TFF ile Suudi Arabistan yetkilileri arasında müzakerelerin devam ettiği öğrenildi.

Ali Koç: Parayı İade Edeceğiz

Öte yandan Ali Koç geçtiğimiz haftalarda konuk olduğu bir programda parayı iade edeceklerini bildirmişti.

Koç, konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"1.3 milyon aldığımızı biliyorum, bir 3 daha üstüne gelmiş olabilir. Tabii ki bizim hakkımız değil o para. Federasyon isterse iade edeceğiz. İsteyecektir muhtemelen geri iade etmek için. Bizim Federasyonla yaptığımız bir sözleşme var. Suudi tarafıyla Federasyon arasında var. Hak ve hukuk olarak aldığımız parayı iade etmeliyiz diye düşünüyorum. Süreç boyunca TFF şeffaf davransaydı, sürecin sonunun böyle olmayacağını düşünüyorum." 

ali koç açıklama para iadesi tff süper kupa finali suudi arabistan