Suudi Yönetimine Yakın Gazete Sedat Peker'in El Nusra İddiasına Yer Verdi

TAKİP ET

Arab News, Sedat Peker'in El Nusra ve yasa dışı ticaret iddialarını haberleştirdi.

Sedat Peker'in yayımladığı 8. videoda, "SADAT üzerinden El Nusra'ya silah göndermek" ve "Suriye'de yasa dışı ticaret yapmak" gibi iddiaları dillendirmesi Arap dünyasında da dikkat çekti.

Suudi Arabistan'da iş dünyası ve diplomatlara yönelik İngilizce yayın yapan ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın kardeşi Prens Türki bin Selman'ın sahibi olduğu Arab News, Peker'in son videosındaki iddiaları haberine taşıdı.

"Sürgündeki Türk Mafya Lideri Pandora'nın Kutusunu Açtı"

"Sürgündeki Türk mafya lideri Suriye iddialarıyla yeni bir Pandora'nın kutusunu açtı" başlığıyla aktarılan haberde, "Türkiye'nin kötü şöhretli mafya lideri Sedat Peker bu hafta, ülkenin yöneticilerine Suriye'de El Kaide bağlantılı terör gruplarına silah göndermek için bir paramiliter güçle komplo kurmak suçlaması yönelttiği yeni bir video ile ortaya çıktı" ifadelerine yer verildi.

"Peker pazar günü yayınladığı sekizinci videoda, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanı tarafından kurulan ve 'paralel ordu' olarak anılan SADAT isimli paramiliter grup üzerinden Suriye'de El Nusra cihatçılarına silah gönderdiğini iddia etti. Geçmişte Türkiye'nin yöneticileriyle yakın ilişkileri olan Peker, Türk yetkililer ile El Nusra arasında var olduğunu iddia ettiği işbirliğini de ayrıntısıyla anlattı" şeklinde yazan Arab News, "Bu iddialar geçmişte muhalefet tarafından Meclis'e getirilmişti ama hükümetin itirazları sonrasında daha fazla ayrıntı ortaya çıkarılmamıştı" diyerek eski gündeme de atıfta bulundu.

"SADAT Türk Hükûmetiyle Yakından Bağlantılı"

SADAT ile ilgili ifadelere yer veren Arab News, "SADAT 2012 yılında emekli bir general ve aşırı İslami bağlılıkları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden atılan 23 subay tarafından 2012'de kuruldu. Bu paramiliter grup Türkiye hükümetiyle yakından bağlantılı ve iddiaya göre, Suriye ve Libya iç savaşlarında cihatçı toplayıp eğitmekte bir rol oynadı" dedi

Putin de Yer Aldı

Rusya'da 2015 yılında ortaya atılan iddiaları gündeme getiren Arab News, "El Nusra'nın adı şu an Heyet Tahrir el Şam ve örgüt, Suriye'de muhaliflerin elindeki bölgeyi kontrol ediyor. Türkiye'nin cihatçılarla bağlantıları bulunduğu iddiası 2015'te, Rusya'nın iddialarının ardından manşetlere taşınmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Aralık 2015'te Ankara'yı, IŞİD'le petrol tedariki hatlarını korumak için bir Rus savaş jetini Türkiye sınırı yakınında düşürmekle suçlamıştı. Türkiye böyle bir olayda dahli olduğu iddiasını reddetmişti. Rusya savunma bakanı da Erdoğan'ı ve ailesini yasadışı petrol ticaretinde yer almakla suçlamıştı. Erdoğan ise yanıt olarak "Bir şeyi iddia ediyorsanız, bunu kanıtlamak zorundasınız" demişti" sözleriye haberi noktaladı.

sedat peker arab news sadat el nusra silahlar iddia yer verdi taşıdı pandoranın kutusunu açtı prens selman iddialar aktardı arap dünyası