Tabip Odası Başkanları: Salgın Bilinçli Yönetilmiyor

TAKİP ET

İnternet ortamında düzenlenen basın toplantısına katılan çeşitli illerin Tabip Odası Başkanları, Covid-19 salgınının bilinçli yönetilmediğini söyleyerek isyan etti.

Tabip Odaları başkan ve yöneticileri, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinden oluşan 64 hekim internet ortamında düzenlenen bir basın toplantısında Covid-19 salgınının gidişatı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Basın toplantısında konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, “Eksik, yanlış, tutarsız politikalar başarısız salgın yönetimi nedeniyle ülkemizde kontrol altına alınamayan salgın üçüncü ve en yüksek pikini yaşıyor. Günlük vaka sayıları 50 bini aştı. Can kayıpları gerçek rakamların ancak üçte birini yansıtan resmi rakamlara göre dahi 250'lerde. Hastanelerimiz Covid-19 hastalarıyla doldu. Yeni açılan servisler dahi ihtiyacı karşılamaya yetmiyor. Yoğun bakımlarda yer bulunamıyor'' diyerek iktidarın salgın yönetimindeki başarızlığına dikkat çekti. 

''Her gün çaresizlik içinde yeni ölümlere tanıklık etmekten tükeniyoruz. Böyle olacağını başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yönetenler biliyordu. Önlemleri almak yerine seyretmekle yetindiler” diyen Fincancı, suçun halka yıkıldığını fakat gerçek suçluların aşı tacirliği yaparal algı operasyonu oluşturanlar olduğunu söyledi.

Bilgi ve Birikimimize Önem Vermiyorlar 

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, insanların hayatlarını kurtaracak tüm bilgi ve birikime sahip olduklarını, ancak Sağlık Bakanlığı’nın bilim ve bilgiyi önemsemediğini belirterek “Sağlık Bakanlığı ve iktidar tüm bilimi dışlıyor. Bu ülkenin insanlarını önlenebilir, korunabilir bir hastalıktan korumuyor, ölüme mahkum ediyor adeta. Bu kabul edilemez. Eğer bilimi uygulamaya devam etmezlerse, toplumun sağlığını bir avuç insanın mali çıkarına terk edeceklerse çekilsinler. Biz Covid-19 ile mücadele ederiz. Bu salgını yönetiriz” dedi.

Özel hayatlarının yok olduğunu ve bunun karşılığını alamadıklarını belirten Tabip Odası başkanları hasta seçimi yapmak zorunda kaldıklarını ve beceriksizlikten değil art niyetle salgının kötü yönetildiğini belirterek siyasileri eleştirdi.

 

türk tabipler birliği başkan salgın korona virüs pandemi bilinçli yönetilmiyor aşı fincancı şebnem korur