Tabip-Sen'den Ders Kitabındaki Doktor Sorusu Üzerine Suç Duyurusu

TAKİP ET

Gerçek Başarı Yayınları'nın "doktor" sorusu üzerine Tabip-Sen, suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Gerçek Başarı Yayınları'nın hazırladığı kitabın "Hak-Özgürlük-Sorumluluk" ünitesinde yer alan "doktor" sorusu nedeniyle Tabip-Sen suç duyurusunda bulundu.

Söz konusu sorunun öncülünde "Ceren'in hastalanması üzerine annesi Hatice Hanım mahallelerinde bulunan sağlık ocağındaki doktora başvurmuştur. Hatice Hanım ve kızı Ceren, doktorun muayene etmeden, şikayetlerini öğrenmeden sadece birkaç soru sorarak bir kağıt dolusu ilaç yazması ve gidebilirsiniz demesi ile karşı karşıya kalmışlardır. Hatice Hanım eczaneye ilaç almaya gittiğinde ise Ceren'in rahatsızlığının ve ilaçlarının birbirinden çok alakasız olduğunu görmüştür. Bunun üzerine Hatice Hanım sağlık ocağındaki doktoru gerekli kuruma şikayet etme kararı almıştır" denildi ve şu soru yöneltildi:,

"Buna göre Hatice Hanım'ın sağlık ocağındaki doktoru şikayet etmesi gereken kurum aşağıdakilerden hangisi olabilir?" 

Tabip-Sen'den Suç Duyurusu

Tabip-Sen, bu soruya ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Tabip-Sen'den yapılan açıklamada "Ne nefretler biriktirmişsiniz içinizde, hekimlere karşı!" denildi.

Açıklamada, "Bir ders kitabında, hekim tarafından verilen tedaviyi ‘beğenmeyerek’ şikayet etmek ve hekim düşmanlığı daha küçük yaştan özendiriliyor. TABİP-SEN olarak bu soruyu hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yayınevinden Özür Geldi

Bunun ardından Gerçek Başarı Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Emin Durakcıgil, şu açıklamayı yaptı:

"Sağlık çalışanlarıyla ilgili soruda etkin vatandaşlık ile ilgili maksadını aşan bir örnek verilerek hazırlanan soru dikkatimizden kaçmıştır. Yayınevi olarak kitabın sözleşmesi feshedilmiş ve kitaptaki sayfayla ilgili revize yapılmıştır. Böyle bir tutum düşünce kesinlikle yayınevimiz tarafından kabul edilemez. Tüm sağlık çalışanlarımızdan özür dileriz."

tabip sen tabip-sen ders kitabındaki doktor sorusu üzerine suç duyurusu gerçek başarı yayınları genel yayın yönetmeni