Tacizle Suçlanan Yazar İbrahim Çolak İntihar Etti

TAKİP ET

Ankara'da bulunan ve 2015 yılında kapanan İhtiyar Kitabevi'nin sahibi İbrahim Çolak, hakkındaki taciz suçlamalarının ardından Twitter'dan özür dileyerek intihar etti.

Adı taciz iddialarına karışan İhtiyar Kitabevi'nin sahibi İbrahim Çolak'ın Twitter'dan paylaştığı bir gönderi sonrası intihar ettiği öğrenildi.

Çolak'ın Ankara Pursaklar'daki evinde kendini doğalgaz borusuna asarak intihar ettiği öğrenildi.

Çolak akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

“Kendimi böyle bir sona hazırlamamıştım. İyi bir insan olmaktı dileğim, başaramadım. Saatlerce, günlerce yazabilirim ancak bu hiçbir şeyi geri getirmez. Ben, şu saatten sonra eşimin, evlatlarımın, dostlarımın yüzüne bakamam. Kimse tamamıyla suçlu değildir lakin başkalarına söylediğim, 'kendimize yakışanı yapalım' düsturunu kendim için tutamamış olmama gerçek bir pişmanlığım var. Beni seven, beni gözeten tüm dostlarıma, hassaten kahrımı çeken eşime ve evlatlarıma hayırla kalın diyorum.”

Dün Twitter'da 'LeylaSalinger' isimli kullanıcı Çolak'a "Belki sizin de dilenecek bir özrünüz vardır ne dersiniz var mı öyle bir planınız" diye sormuş, bunun üzerine Çolak, "Elbette ki üzüp incittiğim, özrün ötesinde helalleşmek istediğim insanlar var" yanıtını vermişti.

'LeylaSalinger' isimli kullanıcı bunun üzerine "İnanılmaz bir arsızlık seviyesi bu tebrikler. Helallik nedir? Gencecik kadınlara erotik mesajlar gönderip onları travmatize etmenizin karşılığı hellallik mi" diye yazdı.

Daha sonra bu tweeti silen kullanıcı hesabını tamamen kapatmıştı.

İbrahim Çolak’ın, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla tacizi kabul etmesinin ardından intihar ettiğinin açıklanması yeni bir tartışmaya yol açtı.

Sosyal medyada kimi kullanıcılar linç kültürünün önlenemez bir noktaya ulaştığını savunurken yargı yerine sosyal medyanın ön plana çıkmasından endişe duyduklarını dile getirdi. Kimi kullanıcılar ise Çolak’ın yaptıklarından utandığı için değil ifşa olduğu için intihar ettiğini savundu.

ibrahim çolak yazar ibrahim çolak intihar etti ankara kızılaydaki ihtiyar kitabevinin sahibi intihar etti ataç-1 deki ihtiyar kitabevi ibrahim çolak taciz ibrahim çolak nasıl taciz etmiş ibraim çolak intihar ibrahim ç