Tahrip Edilen Kazdağları ile İlgili Pakdemirli'den Açıklama: Yeniden Ağaçlandırılacak

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Kazdağları'nda maden ocakları nedeniyle tahrip edilen alanların en hızlı şekilde ağaçlandırılacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen ‘2020 Yılı Yeşilin EN’leri Ödül Töreni’ne katıldı. ‘En Etkin Orman Gönüllüsü’ ödülünü almak için sahneye çıkan şarkıcı Haluk Levent, Kazdağları’nda tahrip edilen alanın fotoğrafını göstererek, “Sayın Bakanımız daha önce bir söz verdi ve yerine getirdi. Ona teşekkürlerimizi sunduk. Şimdi bu ödülü hak etmem için Kazdağları’nda Kiraz Balanlı halkından geliyorum. Buradaki firmanın yetkilerine son verdi Sayın Bakanımız. Bizler teşekkürlerimizi ilettik. Ama dedim ki ‘bu ödülü hak etmem için şuraların ağaçlandırılması müjdesini ne zaman verebiliriz” ifadelerini kullandı.

Haluk Levent'in Kazdağları hakkındaki sorusu üzerine Bakan Pakdemirli, “En hızlı şekilde buralar ağaçlandırılacak, hiç merak etme” şeklinde konuştu. Bakan Pakdemirli, ayrıca, ağaçlandırma çalışmalarında Haluk Levent’in çalışmasını da istedi. Ardından diğer ödül kazanan kişilerin ödülleri takdim edildi.

Yabancı bir şirketin, maden arama çalışmaları adı altında 350 bin ağacı kesmesine ve Türkiye için büyük öneme sahip Kazdağları'nda tahribat yapmasına izin veren AKP hükumetinin olan olduktan sonra şirketin izinlerini iptal etmesinin ardından ne yapacağı merak konusuydu.

bakan pakdemirli kazdağları kaz dağı açıklama yeniden ağaçlandırılacak haluk levent soru cevap enler yarışma ödül töreni