Taksiciden Almak İstemediği Yolcuya 'Kafana Sıkarım' Tehdidi

TAKİP ET

İstanbul'da bir taksici, almak istemediği müşteriye küfürler etti, 'kafasına sıkmakla' tehdit etti.

Gazeteci Fırat Fıstık, İstanbul Üsküdar'da taksiye binmek istedi. Gece saat 01.15 sıralarında Altunizade'de meydana gelen olayda taksiye binmek isteyen Fıstık, taksiciler tarafından "karşıya geçmek istediği" gerekçesiyle reddedildi.

Tartışma esnasında Fırat Fıstık'a küfürler eden taksici, Fıstık'ın telefonuna vurdu ve "kafasına sıkmakla" tehdit etti.

Uzun bir süredir taksi sorunundan muzdarip olan vatandaşlar olaya tepki gösterdi. 

O anların görüntülerini paylaşan İzzet Çapa "Üç beş taksi ağası ve UKOME’nin manasız engel olması yüzünden, bu şehrin trafik çilesi bir türlü bitmiyor... Her gün, her gün çekiyoruz aynı eziyeti bitmedi gitti..." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da Taksi Savaşları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin 23 Haziran 2019'da tekrarlanan belediye seçimleriyle kesin olarak el değiştirmesini hazmedemeyen AKP, İBB yönetimini hizmetten alıkoymak için hemen her türlü girişimi hayata geçirmeye başladı.

UKOME'nin yapısını hukuksuz olarak değiştirerek İBB'nin AKP'de olduğu dönemin aksine ilçe belediyelerinin yöneticilerini de kurula dahil eden AKP, İBB'nin yeni taksi plakası tekliflerini 10 defa reddetti.

İBB yönetimi şehirdeki taksi sayısının oldukça az oluşuyla açıklıyor. Hatta bu konuda bir belgesel yayımlayan İBB, Paris'te 366, New York'ta 309, Singapur'da 206, İstanbul'da ise 890 kişi başına bir taksi düştüğünü açıklamıştı.

UKOME eliyle çalışmaları engellenen İBB, hukuk çerçevesinde yeni bir formül bularak yeni bir taksi sistemi hayata geçireceklerini açıklamış, şoförlük yapmayanların taksi plakası sahibi olmalarının önüne geçecek bir uygulama başlatacaklarını bildirmişti.

TamgaTürk'ün "Dünyada Taksiler Nasıl İşliyor?" başlıklı dosya haberini okumak için tıklayınız.

Taksiciden Almak İstemediği Yolcuya Kafana Sıkarım Tehdidi