Taksiciler İBB'yi Protesto Etti

TAKİP ET

Taksiciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni 5 bin taksi plakası teklifine karşı protesto gösterisi düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin UKOME'de onuncu defa gündeme getirdiği yeni 5 bin taksi plakası teklifi, taksiciler tarafından Yenikapı Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi önünde protesto edildi.

Takisiciler, UKOME toplantısı sürdüğü esnada "Emeğe saygı, itibar suikastına son" ve "Esnaf sizin siyasi oyuncağınız değil" ifadeleri yer alan pankartlarla alanda toplandı.

Toplantıyı binanın önünden anlık olarak takip eden taksicilerin rabia işaretleriyle slogan attıkları, toplantıdaki bazı konuşmaları ıslıklarla protesto ederken protesto esnasında polislerin güvenlik önlemi aldığı bildirildi.

UKOME toplantısında İBB'nin 5 bin yeni taksi plakası teklifi 10. defa reddedildi.

İstanbul'da Taksi Savaşları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin 23 Haziran 2019'da tekrarlanan belediye seçimleriyle kesin olarak el değiştirmesini hazmedemeyen AKP, İBB yönetimini hizmetten alıkoymak için hemen her türlü girişimi hayata geçirmeye başladı.

UKOME'nin yapısını hukuksuz olarak değiştirerek İBB'nin AKP'de olduğu dönemin aksine ilçe belediyelerinin yöneticilerini de kurula dahil eden AKP, İBB'nin yeni taksi plakası tekliflerini 9 defa reddetti.,

İBB yönetimi şehirdeki taksi sayısının oldukça az oluşuyla açıklıyor. Hatta bu konuda bir belgesel yayımlayan İBB, Paris'te 366, New York'ta 309, Singapur'da 206, İstanbul'da ise 890 kişi başına bir taksi düştüğünü açıklamıştı.

UKOME eliyle çalışmaları engellenen İBB, hukuk çerçevesinde yeni bir formül bularak yeni bir taksi sistemi hayata geçireceklerini açıklamış, şoförlük yapmayanların taksi plakası sahibi olmalarının önüne geçecek bir uygulama başlatacaklarını bildirmişti.

Taksiciler İBB'yi Protesto Etti sarı öfke