Taksiciler İmamoğlu Zamanında Gördüğü Zulmü Hiçbir Zaman Görmedi

TAKİP ET

Taksiciler Odası Başkanı Aksu'ya İBB Sözcüsü Murat Ongun dikkat çekici bir cevap verdi.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, katıldığı bir televizyon programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu "Taksiciler İmamoğlu zamanında gördüğü zulmü hiçbir zaman görmedi" ifadeleriyle eleştirdi.

Aksu'ya resmi Twitter hesabı üzerinden yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul İstanbul olalı, böyle taksi zulmü görmedi. Taksici esnafını sonuna kadar sömüren plaka ağaları ile de sözcüleri ile de bu düzen değişene kadar mücadele edeceğiz."

İstanbul'da Taksi Savaşları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin 23 Haziran 2019'da tekrarlanan belediye seçimleriyle kesin olarak el değiştirmesini hazmedemeyen AKP, İBB yönetimini hizmetten alıkoymak için hemen her türlü girişimi hayata geçirmeye başladı.

UKOME'nin yapısını hukuksuz olarak değiştirerek İBB'nin AKP'de olduğu dönemin aksine ilçe belediyelerinin yöneticilerini de kurula dahil eden AKP, İBB'nin yeni taksi plakası tekliflerini 9 defa reddetti.,

İBB yönetimi şehirdeki taksi sayısının oldukça az oluşuyla açıklıyor. Hatta bu konuda bir belgesel yayımlayan İBB, Paris'te 366, New York'ta 309, Singapur'da 206, İstanbul'da ise 890 kişi başına bir taksi düştüğünü açıklamıştı.

UKOME eliyle çalışmaları engellenen İBB, hukuk çerçevesinde yeni bir formül bularak yeni bir taksi sistemi hayata geçireceklerini açıklamış, şoförlük yapmayanların taksi plakası sahibi olmalarının önüne geçecek bir uygulama başlatacaklarını bildirmişti.

Taksiciler İmamoğlu Zamanında Gördüğü Zulmü Hiçbir Zaman Görmedi