Taksim'de Kadına Vuran Zabıtanın Görevine Son Verildi

TAKİP ET

Taksim Meydanı'nda bir kadına vuran zabıta görevlisi işten çıkarıldı.

Taksim Meydanı'nda zabıta ile seyyar satıcılar arasında çıkan kavgada, seyyar satıcı olduğu belirtilen bir kadına vuran zabıta görevlisi tepki çekmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) söz konusu olayda kadına vuran zabıta görevlisinin iş akdine son verildiğini açıkladı.

İBB'den yapılan açıklamada "İBB, zabıta ekiplerinin 26 Temmuz'da Taksim Meydanı'nda seyyar satıcılara yönelik yaptığı operasyonda, bir kadına orantısız güç kullandığı tespit edilen ve görev tanımına aykırı davranan zabıta destek birimi personelinin iş akdini feshetti. İBB iştiraki İSPER kadrosunda ve İBB Zabıta Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde görevli personelin, iş kanunu kapsamında gerekli işlemler yapılarak iş akdine son verildi" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, konuyla ilgili "Taksim’de görev tanımına aykırı şekilde davranan ve bir kadına şiddet uygulayan zabıta destek birimi personelinin iş akdine son verildi. Hiçbir İBB personeli kamu hizmeti yapmanın sorumluluğu dışında hareket edemez. Kadına yönelik şiddet de İBB yönetimimizin kırmızı çizgisidir" dedi.

taksim istanbul kadına şiddet zabıta görevine son verildi iş akdi feshedildi işten çıkarıldı ibb istanbul büyükşehir belediyesi açıklama taksim meydanı seyyar satıcı