'Taksimetreleri Kurun, Geliyor Murat Kurum' Diyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'dan Geri Vites

TAKİP ET

Yerel seçim sürecinde 'Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum' diyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, seçimlerden sonra kimseyi desteklemediğini iddia etti.

İstanbul'da yaşanan taksi sorunun baş aktörlerinden birisi olan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 31 Mart seçimleri süreceimnde AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'a destek vermişti. 

Kurum'un etkinliğinde konuşma yapan Aksu "Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" dmişti. 

Ancak seçimleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrm İmamoğlu kazandı. Bunun yanı sıra İBB Meclisi'nde de çoğunluk CHP'y geçti. 

Bu glişmeler sonrasında Eyüp Aksu adeta 'geri vitese' takarak siyasete girmediklerini ve kimseyi desteklemediklerini iddia etti. 

T24'ten Gözde Yel'in haberine göre Aksu, "Kimseyi desteklemedik, biz siyasete girmedik. Murat Kurum, bize, ‘ben seçilince, kanun dışı, yasalara aykırı hiçbir düzenleme yapmayacağım’ dedi. Salona girdi, salona giren kişiye ne denir? Bizim bakanlığımızı yaptı, sevdiğimiz bir siyasetçi. Bizim konularımızı çözeceğine, bizi üzmeyeceğine dair sözler verdi" dedi.

Aksu, "Bizim Taksiciler Esnaf Odası olarak ‘şu siyasi partiyi destekleyelim, esnafımız şu partiye oy versin’ gibi bir açıklamamız olmadı, olmaz. Biz siyasi yönlendirme yapmadık, yapmayız" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da kurdukları rant sistemini savunan Aksu "İBB Meclisi, hangi siyasi partide olursa olsun, taksi sayısının artışı vb. gibi konular belediye meclisinin konusu değil, UKOME’nin konusu... Belediye meclisleri buna karar veremez. UKOME’nin siyasi partisi olmaz. UKOME, TBMM’nin kanunlarıyla, Cumhurbaşkanımız tarafından atanan bir teknik heyetten, bakanlık temsilcilerinden oluşuyor. UKOME’nin siyasetle, partiyle hiçbir bağı alakası yok." dedi.

murat kurum eyüp aksu İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Taksi taksi istanbul taksi