Taliban: ABD'yi Düşman Olarak Görmüyoruz

TAKİP ET

Afganistan'da kontrolü ele geçiren şeriatçı terör örgütü Taliban'ın İçişleri Bakan Vekili Siraceddin Hakkani, ABD'yi düşman olarak görmediklerini söyledi.

CNN editörlerinden Christiane Amanpour'un sorularını yanıtlayan şeriatçı terör örgütü Taliban'ın İçişleri Bakan Vekili Siraceddin Hakkani, ABD'yi düşman olarak görmediklerini söyledi.

Son 20 yılın savunmaya yönelik mücadele ve savaş durumuyla geçtiğini belirten Hakkani, gelecekte "ABD ve uluslararası toplumla iyi ilişkilere sahip olmak" istediklerini ifade etti.

Amerikalıları şu anda düşman olarak görmediklerini söyleyen Hakkani ancak Afganların ABD'nin niyeti hakkında bazı çekinceleri olduğunu belirtti.


"Ülke İçinde Tehditler Var Ama Biz Kimseye Tehdit Değiliz"


Amanpour'un, Afganistan'ın ABD ve müttefiklerine karşı yeniden bir terörizm üssü haline gelip gelmeyeceği sorusu üzerine Hakkani, ülke içinde bazı tehditlerin olduğunu belirterek ancak ülkesinin herhangi birine karşı tehdit olarak kullanılmayacağının garantisini verdiklerini kaydetti.

Hakkani, Taliban'ın ABD ile 2020'de Katar'ın başkenti Doha'da imzalanan, Afganistan'ın Amerikalıları hedef alan teröristler için bir sığınak haline gelmesine izin vermeyecekleri taahhüdünün yer aldığı anlaşmaya saygı gösterme niyetinde olduğunu belirtti.

taliban abd siraceddin hakkani abdye düşman değiliz afganistan