Taliban Afganistan'da ABD Üslerine Saldırdı

TAKİP ET

Taliban, Afganistan'da konuşlu bulunan bazı ABD üslerine roketlerle saldırdı.

Terör örgütü Taliban, Afganistan'da konuşlu bulunan bazı  ABD üslerini ve merkezlerini roketlerle hedef aldı.

Aktarılan bilgilere göre; Taliban, Doha Anlaşması'nı ihlal etmekle suçladığı ABD'ye ait merkezlere bir dizi saldırılar gerçekleştirmeye başladı.

Bu saldırılardan ilki ülkenin doğusunda yer alan Host ilinde yapılmıştı. Host ili merkezinde ABD askerlerinin de bulunduğu eski bir hava üssüne 30 Mart'ta düzenlenen saldırıları Taliban üstlenmişti.

İkinci saldırı ise geçtiğimiz gün ülkenin güneyindeki Kandahar ilinde gerçekleştirildi.

Kandahar Uluslararası Havalimanı'nda ABD güçlerine ait üsleri çok sayıda roketle hedef alan Taliban, saldırıların, Kandahar ilinin Argandab ilçesinde yapılan saldırılara karşılık olarak gerçekleştirildiğini söyledi. Taliban'ın sözde Sözcüsü Zebihullah Mücahid, yaptığı açıklamada ABD'nin ismini doğrudan geçirmeyerek "şerli düşman" ifadesini kullandı.

Başka bir saldırı da dün akşam saatlerinde Afganistan'ın orta kesiminde yer alan Vardak ilinin Seyidabad ilçesine bağlı Sultan Hel'de bulunan bir askeri üsse gerçekleştirildi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby dün gece saatlerinde yaptığı açıklamada, Taliban'ın Kandahar'da düzenlediği saldırının kınandığını belirtti.

 

taliban afganistan saldırı doha anlaşması kandahar saldırı üs hava üssü örgüt terör örgütü yaptı gerçekleştirdi açıklama pentagon