Taliban: Afganistan'ın Yüzde 85'i Kontrolümüz Altında

TAKİP ET

Taliban temsilcisi Şahabeddin Dilaver, Moskova'da yaptığı açıklamada Afganistan'ın yüzde 85'ini kontrol altında tuttuklarını belirtti.

398 bölge bulunan Afganistan'ın 250 bölgesini kontrol altında tuttuklarını belirten Dilaver, "Bütün idari merkezler ve hastaneler faaliyetlerini sürdürüyor. Faaliyetlerinin sürmesi garantimiz altında" dedi.

İran ile Afganistan arasındaki en önemli ticari geçişlerden biri olan İslam Kale sınır kapısının da Taliban'ın elinde olduğunu belirten Şahabeddin Dilaver sınır kapısını faaliyete geçireceklerini söyledi.

Dilaver IŞİD'in Afganistan'a girmesini engelleyeceklerini belirtirken "IŞİD'in Afganistan topraklarına girememesi için gereken her şeyi yapacağız. Ve topraklarımız asla komşularımıza karşı düşmanlık için kullanılmayacak" diye konuştu.

ABD'nin çekilmesiyle birlikte Afganistan'ı adm adım ele geçiren Taliban, dünya hükümetlerine meşru bir idare olduğunu kabul ettirmenin peşinde.

Bölgede nüfuzunu artırmaya çalışan Rus ve Çin yönetimleri de Taliban yönetimini tanımaya Batılı ülkelere göre daha yakın.

Kabil hükümetine bağlı askerlerin birçoğu Tacikistan ve İran'a kaçarken birçok Afganistan Ulusal Ordusu komandosu da Taliban'a teslim oluyor.

Taliban Afganistan'ın Yüzde 85'i Kontrolümüz Altında