Taliban, Barış Görüşmeleri Sürerken Afganistan'ı Kana Buladı

TAKİP ET

Taliban militanlarının Afganistan'ın kuzeyinde bulunan Belh vilayetindeki askerî karakola düzenlediği silahlı saldırıda, 5 asker hayatını kaybetti.

Belh İl Şura Başkanı Muhammed Afzal Hadid, basına yaptığı açıklamada militanların, Belh'in Şolgere ilçesine bağlı Bağ Pehlivan bölgesindeki askerî karakola silahlı saldırı düzenlediğini bildirdi. Hadid, bu saldırı sonucunda 5 askerin yaşamını yitirdiğini, 2 askerin ise yaralandığını duyurdu.

Öte yandan görgü tanıkları, söz konusu saldırıda 10'dan fazla askerin öldüğünü öne sürdü. Taliban'dan yapılan açıklamada ise "saldırıda 10 askerin öldüğü, 2 askerin de yaralandığı" iddia edildi.

Ayrıca dün gece saatlerinde de militanlar, ülkenin Kunduz vilayetindeki bir askerî karakola silahlı saldırı düzenlemişti. Bu saldırıda da 6 asker yaşamını yitirmişti.

Ülkede yıllardır süren şiddeti sonlandırmak amacıyla Afganistan ve Taliban müzakere heyetleri, Katar'ın başkenti Doha'da barış görüşmelerinin ikinci aşamasına devam ediyor.

Taliban Afganistan militan Taliban saldırı Afganistan saldırı Afganistan çatışma Afganistan ve Taliban barış görüşmeleri müzakere heyeti Katar Doha