Taliban'dan Kabil Havalimanı İddiasına Yalanlama

TAKİP ET

Afganistan'ı ele geçiren şeriatçı terör örgütü Taliban, Kabil'deki Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nın işletilmesi konusundaki iddiaları yalanladı.

Türkiye ve Katar'ın Kabil'deki Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nın işletilmesi konusunda Taliban'la anlaştığına ilişkin iddialar yalanlandı.

Anadolu Ajansı'nın yaptığı haberde "Türkiye ile Katar'ın Kabil'deki Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı ile dört başka havaalanının işletilmesi konusunda Taliban'la ön anlaşmaya vardığı" iddia edildi. Bu iddiaya Afganistan'da yönetimi Ağustos'ta ele geçiren Taliban'dan yalanlama geldi.

Kabil merkezli Tolo News'e göre Taliban'ın Ulaşım Bakanlığı Sözcüsü İmamuddin Ahmedi, Türkiye ve Katar'ın temsilcilerinin perşembe günü Taliban yetkilileriyle görüştüğünü, ancak nihai anlaşmaya varılmadığını söyledi.

Ahmedi, "Türk-Katar ortak ekibi Kabil'e perşembe günü geldiler ve Afganistan'ın teknik ekipleriyle görüşmeler gerçekleştirdiler. Bu görüşmeler devam edecek ve yakın gelecekte, ülkenin ulusal çıkarları ışığında bir anlaşmaya varacaklar" dedi.

kabil havalimanı kabil katar türkiye afganistan taliban