Taliban: Havalimanı'nın Güvenliğini Biz Sağlayacağız

TAKİP ET

Taliban'dan Kabil Havalimanı'nın durumuna ilişkin açıklama geldi.

Euronews'den Ehsanullah Ziyayi'ye konuşan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istediklerini belirtti.

Mücahid "Türkiye bizim için önemli bir ülke. Müslüman ve kardeş bir millet. Kalıcı ve iyi ilişkiler kurmak isteriz. Güçlü ve diplomatik ilişkilere sahip olmak isteriz" diye konuştu.

Türkiye ile dostluk kurmak istediklerini söyleyen Mücahid, NATO müttefiki Türk askerini Kabil'de istememelerine neden olarak şu ifadeleri kullandı: "Bunun nedeni, Allah korusun bizimle Türkiye arasında olumsuz bakışın (kötü durumun) meydana gelmemesi."

"Afganistan halkı dış ülkelerin güçlerine karşı çok hassas. Biz (Türkiye'ye karşı) hassasiyetin daha fazla artmasını istemeyiz. Dolayısıyla Kabil Havaalanı'nın güvenliğini kendimiz sağlayacağız. Havaalanının tüm kapasitelerini kendimiz kullanabiliriz ama eğer teknik, ticari ve diplomatik konular olursa tabi ki (Türkiye'den) yardım talep edeceğiz" diyen Mücahid, Türk askerinin Kabil'de "işgalci" olarak görüleceğini söyledi.

Taliban'dan Çelişkili Açıklamalar

Daha önce Taliban lideri Molla Baradar, Kabil Havalimanı'nı işletme taleplerini kabul ettiği için Türkiye'ye teşekkür etmiş, Türkiye tarafından da farklı farklı açıklamalar gelmişti.

Taliban Havalimanı'nın Güvenliğini Biz Sağlayacağız