Taliban: Kabil Havalimanı'nı Yönetme ve İşletme Talebimizi Kabul Ettiği İçin Türkiye'ye Teşekkür Ederiz

TAKİP ET

Taliban, Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nın işletilmesi talebini kabul ettiğini bildirdi.

Gazeteci Taha Kermani, Taliban Siyasi Ofis Başkanı Molla Abdul Ghani Baradar'ın, "Kabil Havalimanı'nı yönetme ve işletme talebimizi kabul ettiği için Türkiye'ye çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandığını aktardı.

Havalimanı'nın İşletilmesi Konusunda Çelişkili Açıklamalar

Reuters ismini açıklamadığı iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nın işletilmesi ve korunması konusunda rol üstlenmeyeceğini yazmıştı.

Söz konusu iki yetkili Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nın korunması konusunda bir katkı sağlamayacağını, bu kararda Kabil Havalimanı bölgesinde gerçekleştirilen terör saldırılarının etkili olduğunu belirtmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Bosna-Hersek ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamalarda "Şu anda bir defa Taliban hatta Kabil Havalimanı’nın işletilmesi noktasında teklifleri var. Kime, bize. Güvenliği diyor biz sağlayalım ama işletmeyi siz yapın. Şimdi bizim bu konuda bile şu anda henüz verilmiş bir kararımız yok. Çünkü orada her an her türlü ölüm vesaire mümkün. Şimdi dünkü olayda 72 kişinin ölmesi.

Orada eğer bizim adımız geçerse, o arada kalkıp da Türkiye Cumhuriyeti yer alıyor veyahut da orada işte askeri havalimanını işletiyor, sivil havalimanını işletiyor ama buna rağmen 72 kişi öldü. Buna biz bulaşırsak, biz bunu izah edemeyiz. Onun için bizim şu anda böyle bir kararımız söz konu değil" ifadelerini kullanmıştı.

Taliban Kabil Havalimanı'nı Yönetme ve İşletme Talebimizi Kabul Ettiği İçin Türkiye'ye Teşekkür Ederiz