Taliban Kabil Havalimanı'nın İşletilmesi İçin Türkiye'den Yardım İstedi

TAKİP ET

Afganistan'ı ele geçiren Taliban'ın başkent Kabil'deki Havalimanı'nın işletilmesi konusunda Türkiye'den yardım istediği ileri sürüldü.

Reuters'tan Orhan Coşkun ve Tuvan Gümrükçü'nün isimleri açıklanmayan iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre Taliban, başkent Kabil'de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletilmesi konusunda Türkiye'den yardım talep etti.

Reuters'a konuşan söz konusu Türk yetkililerden biri Afganistan'dan çekilme hazırlığında olan Türkiye'yi "tehlikeli bir görev karşısında" zor durumda bıraktığını söyledi.

Diğer yetkili ise Taliban'ın Türkiye'den Kabil Havalimanı'nın işletilmesi için teknik destek istediğini belirterek "Ancak Taliban'ın tüm Türk birliklerinin ayrılmasını talep etmesi olası herhangi bir görevi karmaşıklaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Taliban'la Havalimanı'nın güvenliği konusunda görüşmelerin sürdüğünü belirtilirken bir başka yetkili bu konudaki son kararın çekilme için son tarih olan 31 Ağustos itibarıyla verileceğini ifade etti.

Türk Askerinin Çekilmeye Başladığı Açıklanmıştı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri kendine tevdi edilen bu görevi de başarıyla yerine getirmenin gururuyla vatan toprağımıza geri dönmektedir" denilmişti.

Taliban Kabil Havalimanı'nın İşletilmesi İçin Türkiye'den Yardım İstedi hamid karzai uluslararası havalimanı erdoğan