Taliban, Kabil Yakınlarındaki Stratejik Nirkh İlçesini Ele Geçirdi

TAKİP ET

Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarındaki stratejik bir noktada bulunan Nirkh ilçesin Taliban tarafından ele geçirildi.

İlçe merkezini bir haftadır kuşatma altında tutan Taliban'ın bölgeyi ele geçirdiği ve ilçe merkezini ateşe verdiği bildirildi.

Orta Afgan eyaleti Maidan Wardak'ta stratejik bir noktada bulunan Nirkh ilçesi, Kabil'e 40 kilometre mesafede ve ülkenin orta ve güney eyaletlerini birbirine bağlan önemli otoyolların geçiş güzergahında bulunuyor.

Yerel kaynaklar, Taliban militanlarının Salı günü ilçe merkezini ve bölgedeki silah-mühimmat stoklarının tümünü ele geçirdiğini bildirdi. 

Kabil hükümetinin Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tareq Arian'ın hükümet güçlerinin taktiksel bir geri çekilme yaptığını ifade ettiği Nirkh bölgesinin kurtarılması için bir saldırı başlatılacağını açıkladı.

ABD ve NATO güçlerinin çekilme harekatının arifesinde Taliban'ın saldırılarının giderek arttığı ülkede, Kabil hükümetinin kontrolündeki bölgeler bir bir düşüyor. Geçtiğimiz hafta ülkenin kuzeyindeki Baghlan eyaletinin Burka bölgesi Taliban'ın kontrolüne geçmiş, Kabil'in batısındaki Dasht-e-Barchi semtindeki bir kız okulunun önündeki bombalı saldırıda çoğu sivil ve 11-15 yaşlarındaki genç kızlardan oluşan 50'den fazla insan hayatını kaybetmiş ve 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

Bölgeye yakın kaynaklar ABD birliklerinin çekilmesiyle Taliban'ın büyük şehirlere tam bir saldırı başlatacağını ileri sürüyor.

Taliban Kabil Yakınlarındaki Stratejik Nirkh İlçesini Ele Geçirdi