Taliban Kadın Voleybolcuyu Kafasını Keserek İnfaz Etti

TAKİP ET

Taliban, kadın voleybolcu Mahjabin Hakimi'yi, kafasını keserek infaz etti.

Ülkeyi ele geçiren terör örgütü Taliban, Afganistan genç kadın milli voleybol takımı oyuncusu Mahjabin Hakimi'yi kafasını keserek infaz etti.

Independent Farsça'da Muhtar Vefayi imzası ile yayımlanan haberde dile getirilen iddia ile birlikte Hakimi'nin fotoğrafları sosyal medyada binlerce defa paylaşılırken takımın hocası da cinayeti doğruladı.

Ancak Taliban'ın Hakimi'nin ailesini tehdit ettiğini belirten milli takım antrenörü, bu nedenle cinayetten kimsenin haberdar olmadığını söyledi.

Britanya merkezli yayın yapan The Sun, Taliban militanlarının genç kadını katlettikten sonra cansız bedeninin fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığını yazsa da söz konusu fotoğrafların Mahjabin Hakimi'ye ait olup olmadığı teyit edilemedi.

Hakimi'nin etnik olarak "Hazara" olduğu öğrenildi. Çoğunluğu Peştun militanlardan oluşan terör grubu Taliban'ın Hazaralara karşı nefret duyduğu ve bu gruba karşı daha önce şiddet eylemlerinde bulunduğu biliniyor.

Taliban daha önce de kadınlar için kriket ve benzeri sporları yasaklamış, kadınların protestolarını engellemek için sözde bir kararname yayımlamış, söz konusu protestoya katılan kadınları ve gazetecileri kırbaçlamıştı.

Taliban Kadın Voleybolcuyu Kafasını Keserek İnfaz Etti