Taliban Kadınların Protestosunu Haberleştiren Gazetecileri Kırbaçladı

TAKİP ET

Afganistan'ı ele geçiren terör örgütü Taliban, kadınların gerçekleştirdiği protestoyu haberleştirmek isteyen 2 gazeteciyi kırbaçladı.

Yol TV'nin Etilaatroz'dan aktardığı bilgilere Taliban'ı protesto için toplanan Afganistanlı kadınların eylemini görüntülemek isteyen iki Etilaatroz muhabiri protesto alanına gitti.

Gazetecileri gözaltına alan Taliban militanları, gazetecileri kablolarla dövdü. Bunun yanında gözaltına alından 4 gazetecinin daha kırbaçlandığı ileri sürüldü.

Bunun yanında kadınlar tarafından gerçekleştirilen eylemi görüntülemek isteyen gazetecilerin gözaltına alınması için hiçbir neden açıklanmadı.

Gazeteci Joyce Karam ise Taliban'ın söz konusu gazetecileri kadınların protesto gösterisinin dünyaya duyurulmasını engellemek amacıyla gözaltına alarak kırbaçladığını aktardı.

"Genelde böyle fotoğrafları paylaşmaktan kaçınırım ama dünya Taliban yönetimi altındaki Afganistan'a neler yaşandığını görmeli" diyen Karam, "Bu Afgan gazeteciler ve protestocu kadınlar olayı duyurmak için sahip oldukları her şeyi tehlikeye atıyorlar" ifadelerini kullandı.

Taliban Kadınların Protestosunu Haberleştiren Gazetecileri Kırbaçladı