Taliban: Kız Çocukların Eğitimi İçin 'Güvenli Ortam' Gerekiyor

TAKİP ET

Taliban'dan kız çocuklarının eğitimine ilişkin açıklama geldi.

Kız çocuklarının eğitimine ilişkin açıklama yapan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, "mümkün olan en kısa sürede" kız çocuklarının okula dönmelerine izin vereceklerini belirterek "Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda kız öğrenciler için, özellikle liseli kızların eğitimine bir an önce zemin hazırlamak için yoğun bir şekilde çalışıyor" diye konuştu.

Kız çocukların okula dönmeleri için "güvenli bir öğrenme ortamının" oluşturmaları gerektiğini belirten Mücahid, kadınların çalışabilmeleri için izin verilip verilmeyeceğine ilişkin soruya ise "çalışmaların sürdüğünü" belirterek yanıt verdi.

Taliban Sözcüsü bunun yanında kabinede neden hiç kadın olmadığına ilişkin soruya cevaben "Kabineyi daha da güçlendirmeye çalışıyoruz, inşallah kadınlar da gerekli bölümlerde belli pozisyonlara atanacak ve bir gün isimlerini buradan duyuracağız" ifadelerini kullandı.

Taliban Karma Eğitimi Kaldırmıştı

Taliban daha önce aldığı kararla karma eğitimi kaldırmış, Yüksek Öğretim Bakanı ilan edilen Abdulbaki Hakkani bu kararın öğrencilere "daha güvenli bir eğitim ortamı" sağlayacağını iddia etmişti.

Taliban Kız Çocukların Eğitimi İçin Güvenli Ortam Gerekiyor