Taliban Kurucusu Açıkladı: El Kesme Cezası Geri Geliyor

TAKİP ET

Taliban'ın kurucularından Molla Nooruddin Turabi el kesme cezasının geri getirileceğini açıkladı.

Afganistan'ı ele geçiren mürteci terör örgütü Taliban'ın kurucularından biri olan Molla Nooruddin Turabi, başkent Kabil'de AP'ye yaptığı açıklamalarda "Herkes stadyumdaki cezalar için bizi eleştirdi, ancak biz onların yasaları ve cezaları hakkında hiçbir şey söylemedik. Kimse bize yasalarımızın ne olması gerektiğini söylemesin. İslam'a uyacağız ve yasalarımızı Kuran'a göre yapacağız" dedi.

Kabil'i ele geçirmesinden bu yana uluslararası kamuoyuna yönelik olarak yoğun bir propaganda faaliyeti içerisinde olan Taliban'ın izleyeceği tutuma ilişkin en net açıklamayı yapan Turabi, "Ellerin kesilmesi güvenlik için çok gerekli, caydırıcı etkisi var" dedi.

Ancak söz konusu cezanın yargısız olarak infaz edilmeyeceğini "müjdeleyen" Turabi, geçtiğimiz yıllarda ülkedeki arabalardan müzik kasetleri toplatması, sporu yasaklaması ve sakal kesen erkekleri dövdürmesiyle tanınıyor.

Birleşmiş Milletler'in yaptırım listesinde yer almasına rağmen hükümete hapishanelerden sorumlu olarak giren Turabi medya ile ilgili olarak ise "Artık yüzlerce kişiye ulaşmak yerine milyonlara ulaşabileceğimizi biliyoruz. Cezaların kamuya açıklanması durumunda, caydırıcı etkiyi yaymak için insanların video veya fotoğraf çekmesine izin verilebilir" değerlendirmesini yaptı.

 

Taliban Kurucusu Açıkladı El Kesme Cezası Geri Geliyor