Taliban Militanları Afganistan'da Son 24 Saatte 32 Güvenlik Görevlisini Öldürdü

TAKİP ET

Taliban militanlarının, son 24 saatte Afganistan'ın doğusunda koordineli saldırılarda en az 32 güvenlik görevlisini öldürdüğü öğrenildi.

Taliban Siyasi Ofis Sözcüsü Dr. Muhammed Naim Vardak, Afganistan barış görüşmelerinde son süreci değerlendirdi. Dr. Vardak, Taliban'ın görüşmelerin başlamasıyla birlikte Afganistan'da saldırılarını azalttığını belirtti. Vardak, Kabil hükümetinin ise saldırılarına ara vermediğini ifade etti. Dr. Vardak, son sürece dair şu ifadeleri kullandı:

"20 yıldır süren bir savaşın bir saatte bitmesini beklemenin manası yok. Bizim bakış açımıza göre, savaşın ve diğer sorunların temel yönlerini tartışmak, daha sonra ise bir ateşkesi nihaileştirmek makul olacaktır. Böylece sorun kalıcı olarak çözülür. Bugün bir ateşkes ilan ettiğimizi farz edin. Fakat yarın anlaşma masasında mutabakata varmayı başaramazsak ne olacak? Yeniden savaşa mı döneceğiz? Bu ne anlama geliyor?"

Görüşmelerde inişler ve çıkışlar olabileceğini söyleyen Vardak, yine de müzakere sürecine dair umutlu olduğunu kaydetmesinin ardından Taliban militanları, son 24 saatte Afganistan'ın doğusunda koordineli saldırılarda en az 32 güvenlik görevlisini öldürdü.

taliban afganistan muhammet naim vardak açıklama yaptı taliban militanları 32 güvenlik görevlisini öldürdü Taliban Siyasi Ofis Sözcüsü